Neurorehabilitacija

Neurorehabilitacija predstavlja najteži i najkompleksniji dio rehabilitacije. Razlog leži u oštećenju živčanog sustava, nastalog ozljedom ili bolesti, koji inervira i pokreće sve dijelove našeg tijela. Nije zahvaćen samo jedan dio tijela, kao najčešće kod ozljeda lokomotornog sustava, već i mnoge druge funkcije (govor, vid, ravnoteža, kontrola mjehura i crijeva, kardiovaskularni i respiratorni sustav). Zato je i težina kliničke slike, kao i funkcionalna onesposobljenost ovdje posebno izražena. Činjenica da nije zahvaćen samo jedan dio tijela, kao najčešće kod ozljeda lokomotornog sustava, već i mnoge druge funkcije (govor, vid, ravnoteža, kontrola mjehura i crijeva, kardiovaskularni i respiratorni sustav itd.), jasno ukazuje da se ovoj grupi pacijenata mora pristupiti sveobuhvatno i sa velikim kliničkim iskustvom.

Unatrag dvije godine proširili smo djelatnost Poliklinike na područje neurorehabilitacije uz tim stručnjaka koji ima višegodišnje iskustvo u radu sa najtežim pacijentima. Stručnost na tom području, pored tehničkih resursa, omogućuje nam pružanje sveobuhvatnih, integriranih i intenzivnih programa koji se sastoje od medicinskih, sestrinskih i terapijskih tretmana . Naši se programi bave svim, pa i najsloženijim potrebama svakog pacijenta, uključujući pružanje liječenja i drugih povezanih stanja kao što su dekubitusi, neurogeni mjehur i crijeva, autonomna disrefleksija itd. Štoviše, nudimo i visoko specijalizirane programe za pacijente s ozljedom kralježnice i traumom mozga za liječenje multiplih fizičkih, funkcionalnih i kognitivnih izazova s ​​kojima se mogu suočiti.

Neurorehabilitacija

Kada može pomoći:

  • ozljede mozga (moždani udar i trauma)
  • ozljede leđne moždine
  • Parkinsonova bolest
  • multipla skleroza
  • cerebralna paraliza

Naši programi prilagođeni su svakom pojedincu i sastoje se od najnaprednijih metoda rehabilitacijske medicine u kombinaciji s vrhunskom opremom i tehnologijom. Poliklinika Sveta Nedelja s tvrtkom Ottobock Adria pruža mogućnost cjelovite rehabilitacije uz opskrbu svim potrebnim ortopedskim
pomagalima koji pomažu pri rehabilitaciji nakon moždanog udara i ostalih neuroloških bolesti.

Kroz timski rad pomažemo pacijentu da sačuva i ponovno stekne sposobnosti koje će mu omogućiti veću samostalnost u aktivnostima svakodnevnog života, kao i povratak u društveni život. Ogromno iskustvo u radu sa ovom grupom pacijenata i realno postavljeni ciljevi, garantiraju najbolji učinak u pronalaženju i stimuliranju preostalih funkcionalnih mogućnosti. Pacijent je aktivni sudionik u ovom procesu koji ima za cilj izvući maksimum preostalih funkcionalnih sposobnosti, i njih iskoristiti u svakodnevnim aktivnostima.

Neurorehabilitacija

Call Now Button