ALEN VOJVODIĆ DUMIĆ, prvostupnik inženjer upravljanja u kriznim uvjetima

Nakon operacije kralježnice i provedene stacionarne rehabilitacije nisam se još uvijek osjećao dobro, pa sam prošao DNS terapiju. Nakon samo 10 dolazaka osjećam se 100 posto spremnim i sada se ponovo mogu baviti svojim hobijima, planinarenjem i biciklizmom te normalno funkcionirati.

G. Vojvodić Dumić je 2014. godine pao s ljestava nakon čega su mu se pomaknuli diskovi u lumbalnom dijelu kralježnice.

Nažalost nisam redovito vježbao, a i aktivnosti kao što je nošenje teških tereta te odlasci na teren kao vatrogasac dobrovoljac, nisu mi išle u prilog, pa je u jednom trenutku puknuo disk. Operacija je bila nužna, no nakon nje se nisam osjećao u potpunosti dobro. Sve dok nisam došao na terapiju.

Alen Vojvodić Dumić operirao je kralježnicu u lipnju 2021, nakon čega je obavio i stacionarnu rehabilitaciju, ali se još uvijek nije osjećao dobro. I dalje je imao bolove koji su ga ometali u svakodnevnom životu. U veljači 2022. dolazi na pregled u Polikliniku gdje mu je preporučeno vježbanje po principima DNS-a ( dinamička neuromuskularna stabilizacija) kojima se potiče prirodni stabilizacijski sustav tijela. Terapija je obuhvaćala vježbe disanja, stabilizaciju torza i uspostavljanje pravilnog držanja. Već nakon 10 dolazaka zabilježen je vidljiv napredak.

Nakon kompletne DNS terapije osjećam se 100 posto spremnim za fizičke aktivnosti! Zahvaljujem svim djelatnicima Poliklinike, a najviše fizioterapeutki Marini koja mi je svojom ljubaznošću i profesionalnim pristupom uljepšala boravak u Poliklinici te dala vjeru da se mogu vratiti svojim hobijima.  Već sam krenuo s rekreativnim aktivnostima i osjećam se puno sigurnije i zdravije!

Ovaj 33-godišnjak je danas svjestan koliko redovita vježba znači za održavanje funkcije kralježnice, a i koje aktivnosti treba izbjegavati.  Redovito vježba i ponovo se vratio svojim hobijima, planinarenju i vožnji biciklom.