IVANA LJUBAS KLARIĆ, profesionalna vojnikinja

Nakon dijagnoze dijastaze trbušnih mišića, prošla sam terapiju koja se sastojala od vježbi, miofascijalne relaksacije, tretmana ožiljka i elektrostimulacije. Osjetila sam vidno poboljšanje i veću mobilnost zdjelice, a u sjećanju mi je ostalo ljubazno i susretljivo osoblje i ugodna atmosfera u Poliklinici.

Visokorizična trudnoća može rezultirati i s raznim naknadnim tegobama koje su rješive ako se pravovremeno primjene odgovarajuće terapije. Ivana Ljubas Klarić, 25 godišnja profesionalna vojnikinja, toga je itekako svjesna. U veljači 2022. joj je dijagnosticirana dijastaza trbušnih mišića kao posljedica visokorizične trudnoće i viška plodne vode, što je u konačnici rezultiralo puknućem vezivnog tkiva između trbušnih mišića.
Ubrzo nakon dijagnoze propisana joj je terapija koja se sastojala od 10 termina elektrostimulacije, tretmana ožiljka i miofascijalne relaksacije, te vježbi – vježbi disanja i vježbi stabilizacije, treninga mišića zdjeličnog dna te vježbi snage trbušne i glutealne muskulature.

Vježbe su se odvijale u prostoriji u kojoj sam imala privatnost, a opuštenom ozračju doprinijela
je stručna pomoć fizioterapeutke.

Nakon dva tjedna provedene rehabilitacije dijastaza se smanjila za jedan prst, a stabilnost trupa je bila značajno veća, ističe, te dodaje kako se smanjio osjećaj zatezanja oko ožiljka te više nije imala potrebe za nošenjem pojasa ni kod dužih fizičkih aktivnosti.

Osim što je terapija rezultirala poboljšanjem, iz Poliklinike nosim samo lijepa sjećanja na ljubazno i susretljivo osoblje i ugodnu atmosferu. Posebice bih htjela istaknuti fizioterapeutku Nataliju koja me stručno i strpljivo vodila kroz sve vježbe.