KRISTINA TANDARIĆ, trgovkinja

Nakon dijagnoze diskus hernije, neurokirurg mi je preporučio operativni zahvat. Nisam prihvatila i odlučila sam sam pokušati s dekompresijskom terapijom. Rezultat – hodam bez štapa i stanje se popravilo za 90 posto.

Nakon što joj je dijagnosticiran lumbago s išijasom i diskus hernija L4/L5 sa širenjem ulijevo, Kristina Tandarić je mjesec dana praktički provela u krevetu uz koktel injekcija i tableta za ublažavanje bolova. 52 godišnja trgovkinja našla se pred velikom životnom odlukom – prihvatiti savjet neurokirurga za operativni zahvat ili pokušati olakšati/riješiti stanje s terapijama. Odluka je pala i gđa. Tandarić je u prosincu 2021. godine krenula s terapijama u Poliklinici Sveta Nedelja.

Prilikom prvih dolazaka trpila je bolove u donjem dijelu leđa sa širenjem u lijevu nogu te nije mogla hodati bez štapa. Već nakon prvih deset terapija, štap je postao suvišan, a nakon dodatnih terapija i redovitih vježbi, stanje se, kako kaže, popravilo čak za 90 posto.

Oduševljena sam s dr. Rade Babovićem koji me psihički ohrabrio kada je bilo najpotrebnije. Uz njegovu potporu i profesionalne savjete izbjegla sam operacijski postupak i sve ono što on nosi sa sobom kao posljedicu. Željela bih pohvaliti i ostatak tima u Poliklinici koji je izrazito stručan i profesionalan. Posebna zahvala fizioterapeutkinji Sari koja je pratila izvođenje mojih vježbi i korigirala me prilikom izvođenja krivih pokreta.

Kristina dodaje kako u Poliklinici vlada opuštena atmosfera i svakako bi svima preporučila dolazak u Polikliniku u slučaju potrebe. Sada svakodnevno provodi naučene vježbe, svjesna da će na taj način održati trenutačno stanje.