LUCIJA FLETEN, Cirkovljani

Nakon opsrkbe mikroprocesorskim koljenom Genium x3, prošla sam tri tjedna rehabilitacije. Vježbe su bile jako dobre za razvoj mojih mišića i upoznavanje s mogućnostima koljena, te sada opet mogu hodati normalno.

23-godišnja Lucija Fleten iz Cirkovljana je u listopadu 2020. godine doživjela nesreću nakon koje su liječnici morali učiniti amputaciju desne noge u području koljena. Nakon amputacije izrazito je važno odabrati adekvatno protetičko pomagalo, sukladno potrebama korisnika, te proći kvalitetnu rehabilitaciju i školu hoda. Nakon opskrbe, trenutačno najnaprednijim mikroprocesorskim koljenom na svijetu Genium x3, Lucija je početkom lipnja započela s rehabilitacijom u Poliklinici Sveta Nedjelja. Kako bi se maksimalno iskoristile mogućnosti koje koljeno pruža, pripremljen je specifičan rehabilitacijski plan osmišljen upravo za opskrbe tim protetičkim koljenom.

Kada sam čula da ću uz pomoć novog pomagala moći ponovo trčati i voziti bicikl, dobila sam vjetar u leđa kako bih što bolje naučila upravljati koljenom. Vježbe su bile jako intenzivne i vrlo kvalitetne i jedva sam čekala isprobati mogućnosti koje pruža koljeno.

Podrška i ohrabljivanje su bili sastavni dio dana, a Lucija posebno ističe pozitivno okruženje i osmijeh na licu svih djelatnika Poliklinike.

Iz Poliklinike Sveta Nedjelja sam otišla sretna i nasmijana. Cijeli tim me oduševio i ostala su mi samo lijepa sjećanja.