MAJDA LOJO PAVLOVIĆ, novinarka i video producentica

Već i prije kraja terapije nesnosni bolovi su nestali kao i posljedično depresivno raspoloženje, a ja sam bila jako motivirana da se stručno vođenim vježbanjem što prije vratim normalnom životu. Ovdje bih posebno istaknula da je takvu motivaciju potaknuo i sjajan tim Poliklinike.

Majda Lojo Pavlović je cijeli život iznimno aktivna, pa ju je situacija s oštećenom hrskavicom kuka dovela u zaista težak položaj. Nakon dvije godine tegoba i sve češćih bolova s navršenih 55 godina, u siječnju 2021.  odlučila se za operaciju desnog kuka i ugradnju totalne endoproteze. Nakon uspješne operacije, slijedila je fizikalna terapija. Za Polikliniku Sveta Nedelja je dobila, kako kaže, sjajne preporuke, a zgodna okolnost je bila i mala udaljenost od njene kuće.

Dolaskom u Polikliniku mjesec i pol dana nakon operacije započelo se s vježbama za jačanje mišića i poboljšanje gibljivosti kuka uz stimulaciju mišića Compexom. Radilo se na hodu i poboljšanju balansa i propriocepcije. Dodatno se odlučila za (manualnu) limfnu drenažu, a u rehabilitaciji je korištena i (miofascijalna metoda opuštanja) za koju je kaže prvi puta čula i bila ugodno iznenađena učinkovitošću.

Nakon četiri tjedna napredak je bio odličan! Štake mi više nisu trebale ni na otvorenom, već sam ih u svakodnevnim laganim šetnjama zamijenila nordijskim štapovima. Ponovno sam počela pomalo voziti auto, što mi je puno olakšalo svakodnevnicu. Prostor Poliklinike koji je ugodan i dobro opremljen je veliki plus, ali glavna snaga se krije u izvrsnom timu zaposlenih. Njihova stručnost i empatija su u savršenoj harmoniji, pa sam nakon odrađenih terapija osjetila, ne samo fizičko, već i značajno psihičko poboljšanje. Hvala na tome!

Ranije prisutno šepanje je nestalo, a hodanje bez štaka ide izvrsno. Kako bi održala takvo stanje, Majda nastavlja sa svakodnevnim vježbanjem kod kuće, laganim šetnjama i vožnjama bicikla.