SILVIO MULAHALILOVIĆ, diplomirani ekonomist

U Poliklinici Sveta Nedjelja obavljao sam rehabilitaciju nakon ugradnje umjetnog meniska. Napredak sam osjećao iz ciklusa u ciklus. Prešao sam s hoda na dvije štake na jednu, pa bez štaka, a danas radim čučnjeve i oporavak je više nego očigledan.

Silvio Mulahalilović se cijeli život bavi i uživa u brojnim sportovima među kojima ističe košarku i skijanje. 2021. godine je obavio operativni zahvat tijekom kojeg mu je izvađen meniskus što je uzrokovalo brže trošenje hrskavice u koljenu te se razvio početak artroze. S obzirom da bi u budućnosti mogla uslijediti i ugradnja umjetnog koljena, g. Mulahalilović se odlučio na ugradnju umjetnog meniskusa.
Po operativnom zahvatu dolazi u Poliklinku Sveta Nedjelja u prosincu 2021. gdje obavlja postoperativnu rehabilitaciju. Rehabilitacija se sastojala od fizikalnih procedura: magnetoterapije i elektrostimulacije, te individualno osmišljenih vježbi koje su prilagođavane tijeku oporavka.

U Polikliniku sam došao na štakama, a sada radim čučnjeve. Brzom oporavku je pridonijela kvalificiranost fizioterapeuta i doktora, a htio bih istaknuti i ljubaznost osoblja. Prema planu oporavka još ne smijem izvoditi sve vježbe i pokrete, no vjerujem da će i to uskoro uslijediti.

Nada se da će se nakon toga moći i dalje nastaviti rekreativno baviti skijanjem i košarkom, slično kao i prije ozljede koljena.