ŽELJKO LASTOVČIĆ, radi u Odjelu nabave

Kada sam došao u Polikliniku nisam mogao
ništa držati u ruci. Nakon 15-ak dana terapije došlo je do velikog pomaka, može se reći pravog čuda. Prsti ponovo imaju svoju funkciju i sada mogu normalno raditi.

Ono što je trebalo biti jedno obično subotnje popodne, pretvorilo se u pravu moru za pedesetogodišnjeg Željka Lastovčića. Dok je radio na popravcima oko kuće, hidraulična preša mu je pritisnula lijevu šaku. Sreća u nesreći, preša nije zdrobila ruku, ali zbog velike otekline tri tjedna longete je bilo neminovno. Nakon skidanja longete oteklina se povukla, no prsti su bili potpuno nekoordinirani i osjećao je jake bolove.
Odlučio se na terapiju u Poliklinici Sveta Nedelja gdje mu je propisana terapija. Uz elektro i magnetoterapiju, važan dio predstavljale su vježbe koje je redovito izvodio s fizioterapeutom.

Prilikom dolaska na terapiju praktički nisam mogao ništa imalo teže držati u ruci. Za mene je podvig bio prenijeti zdjelu sa štednjaka na stol. Iz dana u dan sam vježbao uz nadzor sjajnog tima u Poliklinici što se itekako isplatilo. Nisam mogao vjerovati kako je brzo šaka dovedena u stanje kao prije nesreće. Neizmjerno sam zahvalan cijelom timu. Način na koji rade je za čistu peticu i imam same pohvale, a posebice za fizioterapeutkinju Nataliju koja je napravila pravo čudo te za dr. Babovića koji je nadzirao cijelu terapiju.

G. Lastovčić sada radi vježbe za jačanje šake kod kuće. Ohrabren velikim pomakom siguran je da će sve biti dobro. Najvažnije mu je, kako kaže, da se može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima i privatno i na poslu.